WebHost.com.hr

Hrvatski besplatni web hosting provider

Što je to NVMe SSD? Što su to NVMe SSD diskovi?

- Kategorija Baza znanja napisao

**

Što je NVMe SSD tehnologija?

**

Prednosti NVMe tehnologije

NVMe (Non-Volatile Memory Express) tehnologija pruža izvanrednu pohranu, vrhunsku brzinu i odličnu kompatibilnost. Budući da NVMe koristi PCIExpress utičnice, u mogućnosti je prenijeti 25x više podataka od SATA tehnologije. Uz više podataka, NVMe naredbe su duplo brže od AHCI. Osim toga, NVMe ulazno/izlazne operacije u sekundi (IOPS) premašuju 1 milijun i do 900% su brže u usporedbi s AHCI diskovima. NVMe također komunicira izravno s CPU-om (procesorom) sustava, pružajući mu nevjerojatne brzine zahvaljujući svojoj kompatibilnosti. NVMe sistemi rade sa svim glavnim operativnim sustavima bez obzira na vrstu, marku...

NVMe (Non-Volatile Memory Express) je komunikacijsko sučelje i upravljački program (driver) koji iskorištava povećanu propusnost koju PCIExpress nudi. Dizajniran je za povećanje performansi i brz pristup informacijama. NVMe je dizajniran za SSD-ove i komunicira između sučelja za pohranu i CPU-a sustava pomoću PCIe utičnica velike brzine bez ograničenja.

nvme ssd diskovi

NVMe protokol koristi paralelne podatkovne putove niske latencije do temeljnog medija, poput arhitektura procesora visokih performansi. To nudi znatno veću izvedbu i manje latencije u usporedbi sa SAS i SATA protokolima. NVMe može podržati više I/O redova, do 64 K sa svakim redom koji ima 64 K unosa. To omogućuje ulazno/izlaznim zadacima prijenos više podataka brži od starijih modela pohrane pomoću naslijeđenih upravljačkih programa kao što je AHCI (Advanced Host Controller Interface). Budući da je NVMe dizajniran posebno za SSD-ove, s vremenom će postati novi industrijski standard.

NVMe SSD diskovi su već uključeni u naš besplatni web hosting!